Matriks halka arzına ilişkin notlar

Herkese mutlu bir pazar günü dilerim.

Bildiğiniz gibi Matriks, 30-31 Mart tarihlerinde talep toplanarak halka arz olacak. Matriks, borsa ile uğraşan birçok kişinin yakından tanıdığı bir şirket.

Hem masaüstü hem de mobil uygulamaları birçok yatırımcı tarafından kullanılıyor. Bu bakımdan, şirketin Türkiye’de oldukça iyi bir piyasa bilinirliği mevcut.

Halka arzda lider aracı kurum Garanti Yatırım. Fiyat tespit raporuna göre, bir hisse için biçilen fiyat 28 TL.

Halka arz edilecek toplam 7.419.980 TL nominal değerli paylar, Borsa Birincil Piyasa'da Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi ile satışa sunulacak.

Hisseyi MTRKS.HE koduyla herhangi bir hisseyi alır gibi alacağız. MTRKS.HE'ye iletilecek emirlerde yalnızca [İptale Kadar Geçerli (İKG)] emir geçerlilik türü kullanılmalıdır.

Halka arzda herhangi bir sermaye arttırımı öngörülmüyor. Yalnızca mevcut hissedarlar hisselerini satacaklar. Bu durumda, şirketin kasasına para girmeyecek. Bu durum, benim pek sevdiğim bir halka arz türü olmuyor. Çünkü, halka arz sonrası, Matriks yine aynı şirket olmaya devam edecek olayın özü itibarıyla.

Değerlemede, benzer şirketlerlerin çarpanları ile birlikte İndirgenmiş Nakit Akımları (İNA) yöntemi kullanılmış.

Hesaplamama göre, 28 TL’lik hisse fiyatı 530 milyon TL’lik bir Şirket Değeri’ne karşılık geliyor. Bu da 2020 FAVÖK’üne göre 20 çarpan gibi yüksek bir değerleme çarpanına işaret ediyor.

Şirketin 2021 FAVÖK beklentisi ise 54 milyon TL. 2021 için Şirket Değeri / FAVÖK çarpanı ise 10 civarına düşmüş oluyor.

Umarım borsamız için hayırlı ve uğurlu bir arz olur.

Saygılarımla.

Previous
Previous

Küçük yatırımcı, kolaylıkla zam yapabilen şirketlere yönelmeli

Next
Next

22 Mart haftası ve sonrası için strateji