Finnet 2000 Plus incelemesi


Deneme amacıyla 1 aylık üye olduğum Finnet 2000 Plus adlı hisse portalı ile ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum.

Bugün üye olduğum için portal üzerinde uzun saatler geçiremedim. Sizlerle ilk izlenimlerimi paylaşacağım.

Bu portal ile hem temel analiz hem de teknik analiz yapmak mümkün. Ben çok ağırlıklı olarak temel analiz amacıyla üye oldum.

Arayüzü oldukça estetik. Web versiyonu için 1 aylık ücreti 32 TL.

Untitled.png

Farklı temalar altında temel analiz yapmak mümkün. F/K oranı düşük şirketler, defter değerinin altındaki şirketler gibi hazır analizler oluşturulmuş.

Untitled2.png

Her hisse için bir profil sayfası mevcut. Bu profil sayfasından geçmiş ve güncel fiyat bilgileri, çeyreklik finansal tablolar gibi temel bilgilere ulaşmak oldukça pratik. Benim oldukça hoşuma giden nokta, çok detaylı olan takas, aracı kurum dağılımı ve yabancı payı gibi verilere derli toplu bir biçimde ulaşmak oldu.

Untitled3.png

Yabancı alım satım işlemleri her hisse için aylık olarak görülebiliyor.

Untitled4.png

Büyüme analizleri altında, net karını en çok arttıran şirketler gibi kriterlerle tarama yapmanız mümkün. Güzel noktalardan birisi de bu taramayı ister TL, isterse USD olarak yapabiliyor olmamız.

Untitled5.png

Hisselerin geçmiş finansalları için de USD cinsinden gelir tablosu ve bilançoyu incelemek mümkün.

Untitled6.png

Bu portalın genel hatlarıyla iyi bir bilgi kaynağı olduğunu düşünüyorum. Borsa saatlerinde canlı bilgilere de anlık olarak ulaşmak mümkün. Birkaç formatsal eksiklik dikkatimi çekti. Uzun bir listenin en altına indiğinizde, yukarıdaki tarihleri göremiyorsunuz. Bilanço ile gelir tablosu alt alta gösteriliyor, sanki ayrı ayrı görmek mümkün olsa daha güzel olabilirdi. Ancak genel hatlarıyla ben Finnet 2000 Plus’u sevdim. Umarım bu inceleme sizlere de bu portal hakkında biraz fikir vermiştir.

Previous
Previous

Ak Yatırım’ın KOZAL hedefi 113,50 TL

Next
Next

Kambiyo kârına aldanmayalım